Forums

OverviewV-Play 1 Support › EntityBase syntax highlighting problem

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Author
    Posts
  • #3998

    patrick

    Hi,

    I have updated now to version 1.1.0 and syntax highlighting problem with EntityBase is still here.
    I am able to build my game without problems. Maybe this is only a little bug? Is there already a workaround available.

    Here is a screenshot:

    My V-Play installation runs on OS X 10.8.2

    greetings
    patrick

    #4097

    Christian
    V-Play Team

    Hi Patrick,

    thanks for pointing this issue out! I have corrected this issue and it will be fixed in the next update. In the meantime, you can copy the following vplay.qmltypes file into this location:

    \Desktop\V-PlaySDK\qml\VPlay\vplay.qmltypes

    Here is the updated vplay.qmltypes file: https://dl.dropbox.com/u/13974554/vplay.qmltypes

    For the change to take effect, please restart QtCreator.

    Cheers,
    Chris

    #4098

    patrick

    Thx, this fixes my problem.

    patrick

    #4196

    marta.wierszak

    Hi,

    I have the same problem what Patrick has. I followed the instruction – I’ve changed the vplay.qmltypes file for this one from the link but the problem still exists. Is there any other possible solution ?

    Cheers Marta

    #4200

    Alex
    V-Play Team

    Hi Marta,

    are your problems also related to EntityBase or do they occur with other components too? Which OS are you currently using and which SDK version is installed on your system?

    Thanks,

    Alex

    #4201

    marta.wierszak

    It works with other components, just EntityBase doesn’t work.

    Win 7,   SDK version 4.8.1

    Thanks for reply

    #4202

    Christian
    V-Play Team

    Hi Marta,

    did you restart Qt Creator? Also, please update to the latest version 1.2. where this issue is fixed.

     

    Cheers,

    Chris

    #4216

    marta.wierszak

    I updated the latest version 1.2 by choosing “Package manager” beacuse when I chose “Update components” I’ve got a notification that no update components are available. After updating there are more errors, eg. the problem occurs with all components. I installed everything from the very begining and when repeating updating the problem appears again.

    #4220

    Christian
    V-Play Team

    Hi Marta, maybe you have overwritten the latest vplay.qmltpes file with the one from Dropbox above? Please check the modification date of it – it should be the 22.01.2013. I have also updated the file on dropbox, so you can re-download it again from the above link and make sure you are using the correct qmltypes file. Then quit and restart Qt Creator and try it again please.

    #4223

    marta.wierszak

    Thank you for your help!

    I re-downloaded the file again as you said and it works.

    #4224

    Christian
    V-Play Team

    Great to hear it is working now!

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)

RSS feed for this thread

You must be logged in to reply to this topic.

Voted #1 for:

  • Easiest to learn
  • Most time saving
  • Best support

Develop Cross-Platform Apps and Games 50% Faster!

  • Voted the best supported, most time-saving and easiest to learn cross-platform development tool
  • Based on the Qt framework, with native performance and appearance on all platforms including iOS and Android
  • Offers a variety of plugins to monetize, analyze and engage users
FREE!
create apps
create games
cross platform
native performance
3rd party services
game network
multiplayer
level editor
easiest to learn
biggest time saving
best support